sunnuntai 28. elokuuta 2011

Viidakkokirja

Välillä tuntuu kuin elämä olisi Viidakkokirjaa tuon pikku-apinan kanssa.

10.8. ''rakas Viidakkopäiväkirja, pitkän ja hartaan kiipelyuran huipentuma oli renkkuminen syöttötuolissa. Ei sentään ihan istuimessa asti, tyhmä äiti kun kieltää. Aika hyvin puoltaväliä oli apina kiipeämässä taas tuoliinsa, kun äitin ottaessa maitoa kaapista, marakatin ote lipesi. Ensin rysäys sitten huuto. Äiti pelästyneenä tykö ja vielä enemmän kylmäsi, kun huomasi suusta tulevan verta. No, vettä päälle ja tarkempaan seurantaan suun tilanne. Siellähän siten puuttui pala hampaasta ja alahammas heilui. Nyt oikeasti pelotti äitiä ja soitto lääkäriin klo 15.40. Kuulemma lastenlääkärillä viimeinen aika 15.45. ''
No, otetaan se ja lähdetään saman tien ajamaan, olisimme perillä juuri ennen neljää, mutta saisin jalan oven väliin. Kovalla syöksyllä sitten terveystaloon ja vasta peilin ohi kiihdyttäessäni huomasin, että minulla oli paidassa ja leuassa verta halattuani huutavaa lasta. Hätä tuntui tosin tytöllä hiipuneen jo automatkalla ja lelut kiinnostivat enemmän. Ihana lääkäri teki perusteellisen tutkimuksen, piti meitä yliaikaa ja totesi, että onni onnettomuudessa. Tyttö tuntui hammasvaurioita lukuunottamatta olevan kunnossa. Huoks...Josko tästä jotain oppisi. No arvaatteko? Illalla kotona taas kiipeämässä syöttötuoliin...Siis kultakalan muisti. Äiti muistaa vähän pidempään ja nyt on pahimmat marakatti-touhut pannassa jotain ripille asti..

11.8
''Rakas viidakkopäiväkirja, tänään soitto lääkärin kehoituksesta hammaslekuriin näyttämään tytön ja 1/2 hammasta.''
Otin luurin kouraan heti aamusta, kun tyttö vasta heräili pinnasängyssä. Ajattelin, että olkoon siellä, että saan rauhassa puhelun hoidettua.Kun selitin tapahtunutta, kuului iso tömäys ja huuto. Kyllä, pikkuapina oli JUURI oppinut kiipeämään itse pinnasängystä. Puhelun lopetus, tilannetarkastus, 3ja1/2 legoa tallessa, hetkellinen epätodellisuus-kohtauksen kokeminen, pidemmän hetken maailman-huonoin-äiti-fiiliksen käsittely, paluu puhelimeen, aika hammaslääkäriin.

11.8
Hyviä uutisia hampulääkäristäkin. Pieni puuttuva pala ei haittaa ja heiluvat alahampaat juurtunevat.

12.8
''Rakas viidakkopäiväkirja. Pikkuapina ei ole oppinut mitään uhkaavista tilanteista, äiti on. Kiipeilyura jatkuu hyvin valvotuissa ja rajoitetuissa olosuhteissa ja silti voi näemmä kaatua vaikka omiin jalkoihinsa juostessa ja satuttaa itsensä. Oikea Vaahteramäen Emilia tuo tyttö. Saiskos jostain jääkiekkovarusteet?!?''

24.8
''Rakas viidakkoKylässä kahvilla. Apina haluaa kanssa penkille istumaan. Äiti suostuu kompromissiin: penkille voi tulla istumaan, totaalikielto seisomiselle. Apinan paikoillaanpitämiseksi äiti antaa vielä vohvelin mutusteltavaksi. Mutta auttoiko tämä, ei. Liike ei saa pysähtyä ja vohvelin kanssa ehti neiti mennä voltin lattialle. Ei muuten vahinkoa, mutta korva osui enon lattiapatteriin ja taas vuodatettiin verta. ''
Onneksi enon vahvat hartiat halasivat äitiä ja lohduttivat, että näitä sattuu. Niinkö, muillekinko?




perjantai 26. elokuuta 2011

Uusi kiva blogi

Natoni perusti oman blogin, jossa hän uskoakseni käsittelee kotijuttuja ja ainakin paljolti piha-ja puutarha-aiheita. Hänella on aivan upea piha ja hän jaksaa touhuta lakkaamatta. Tämä ''Aasi'' pahoitteli, ettei malttanut juoda kahvikupillista paikoillaan, kun pikku-aasin nimpparit tulossa. Noh, totesin vain, että mittaisin jo kuumeen, jos pysyisi edes kupillisen ajan alati..
Kannattaa katsoa:
http://maailmanonnellisinaasi.blogspot.com/
PS; raparperisima ei säväyttänyt..oli joenkin tunkkaisen makuista. Eli pitäydytään jatkossa normisimassa..

perjantai 12. elokuuta 2011

Sisäinen Muumimammani

Tunnistin myös tiseni tuosta Muumimammailusta. Tämä viikko mennyt satoa korjaten ja muutenkaan ei ole vältytty vauhdilta ja vaarallisilta tilanteilta. Siitä tuo reilu 1v pitää huolen...Tyttö kiipeilee kuin apina, aina ja joka paikkaan. Oli siis vain ajankysymys milloin sattuu, ja nyt sattui. Jopa niin, että hampaasta lähti pala ja alahammas heiluu. Entä säikähtikö tyttö ja on varovaisempi?? Ehei...Äitin muisti on pidempi kuin tytöllä, nyt loppui erivapaudet kiivetä itse paikkoihin..Lisäksi seuraavana päivänä pikkuapina pääsi ensimmäistä kertaa itse pois pinnasängystään vähemman hallitusti pudoten...Ihme, ettei loputkin legot lähteneet kävelemään..Noh, onneksi kaikki 3 ja puoli hammasta olivat tallella.

Sadonkorjuun merkeissä hillosin oman pihan vatut ja heitin mansikkaa sekaan. Oikein makoiisaa tuli. Kiitos Rakkauden talon Paulalle hyvistä käytännön vinkeistä vedenkeittimiä jne. hyväksikäyttäen. Hillot säilöin isoihin pilttirpurkkeihin, saa sitten pienemmissä erissä ottaa käyttöön.
Syksystä ja sadosta tuli mieleen, tein pitkästä aikaa läjän juurespihvejä, eli raastoin punajuurta, lanttua, porkkanaa ja sipulia, sekaan munaa, mausteita ja pss juustoraastetta. Pannulla otin värin ja laitoin vielä uuniin hautumaan.
Sitten vielä juomapuoli..Koskinsanomien innostamana päätin kokeilla raparpeisimaa, raparperit kun tahtoo jäädä käyttämättä. Yön pöhisi ämpäri ja ensi viikolla päästään maistelemaan onko mistään kotoisin. Kyllä taas järkytti sokerinmäärä, 4l vetta ja 500g fariinisokeria. Eli 1dl sokeria/pullo- Noh, ainakin terveellisempää kuin limsa ja varmaan samat sokerimäärät...

lauantai 6. elokuuta 2011

The Karnaluks

Vietettiin 5pv Pärnussa lomailemassa, aivan ihana loma!Rantaa, hoitoja, hyvää (ja halpaa) ruokaa...täydellinen loma. Ultraäänikasvohoito 38e, manikyyri+pedikyyri 36e, ripsienpidennys 30e....Ravintolassa ruoka ja juomat neljälle n. 30e. Edullinen hintataso yllätti, varsinkin, kun eurot ovat siellä jo käytössä.
Tallinnassa pääsin livahtamaan ennen laivaan menoa Karnaluksiin..huh hnuh. Hirveästi kaikkea....toisaalta luulin, että siellä on pääasiassa kankaita, niitä oli tosi vähän. Langat eivät niin kiinnostaneet, en osannut verrata hintoja. Ostin kyllä Filz-it huovutuslankoja, Rakkaudentalon Paulan suosituksesta, ihania värejä ja varmasti edullisia! Myös reunapitsiä tuli ostettua 25m....samalla hintaa Suomesta ehkä 5m..Aikaa oli liian vähän ja tavaraa paljon. Paniikissa heitin kärryyn nappeja, nauhaa, huopaa, heijastinmatskuja...Paljon oli tavaraa, joiden käyttötarkoitusta en edes tiennyt.
Mutta taas sormia syyhyää käsityöt ja pimenevät illat sopivast siihen oikein passelisti.