perjantai 12. elokuuta 2011

Sisäinen Muumimammani

Tunnistin myös tiseni tuosta Muumimammailusta. Tämä viikko mennyt satoa korjaten ja muutenkaan ei ole vältytty vauhdilta ja vaarallisilta tilanteilta. Siitä tuo reilu 1v pitää huolen...Tyttö kiipeilee kuin apina, aina ja joka paikkaan. Oli siis vain ajankysymys milloin sattuu, ja nyt sattui. Jopa niin, että hampaasta lähti pala ja alahammas heiluu. Entä säikähtikö tyttö ja on varovaisempi?? Ehei...Äitin muisti on pidempi kuin tytöllä, nyt loppui erivapaudet kiivetä itse paikkoihin..Lisäksi seuraavana päivänä pikkuapina pääsi ensimmäistä kertaa itse pois pinnasängystään vähemman hallitusti pudoten...Ihme, ettei loputkin legot lähteneet kävelemään..Noh, onneksi kaikki 3 ja puoli hammasta olivat tallella.

Sadonkorjuun merkeissä hillosin oman pihan vatut ja heitin mansikkaa sekaan. Oikein makoiisaa tuli. Kiitos Rakkauden talon Paulalle hyvistä käytännön vinkeistä vedenkeittimiä jne. hyväksikäyttäen. Hillot säilöin isoihin pilttirpurkkeihin, saa sitten pienemmissä erissä ottaa käyttöön.
Syksystä ja sadosta tuli mieleen, tein pitkästä aikaa läjän juurespihvejä, eli raastoin punajuurta, lanttua, porkkanaa ja sipulia, sekaan munaa, mausteita ja pss juustoraastetta. Pannulla otin värin ja laitoin vielä uuniin hautumaan.
Sitten vielä juomapuoli..Koskinsanomien innostamana päätin kokeilla raparpeisimaa, raparperit kun tahtoo jäädä käyttämättä. Yön pöhisi ämpäri ja ensi viikolla päästään maistelemaan onko mistään kotoisin. Kyllä taas järkytti sokerinmäärä, 4l vetta ja 500g fariinisokeria. Eli 1dl sokeria/pullo- Noh, ainakin terveellisempää kuin limsa ja varmaan samat sokerimäärät...

3 kommenttia:

  1. Muumimamma, hih!
    Eilen tuli mieleeni, että näytin vaatetuksen puolesta ulkoisesti lähinnä muumilta. Barbababa ja mummo (se tv-sarjan) kävi myös mielessä :D

    Vanha työkaveri kertoi aikoinaan, että hänen kaverinsa muksut kiipeilivät ihan joka paikkaan. Kirjahyllyt jne. Kirjahylly oli tullut myös päälle jollekulle, joten tuo kaveri pulttasi kirjahyllyn seinään, vaaratilanteita välttämään.

    Kiitos juurenpihvi ohjeesta! Pitää kokeilla.

    t.Paula

    VastaaPoista
  2. Blogissani olisi Sinulle jotain!

    t.Paula

    VastaaPoista
  3. Omia hilloja ja mehuja on kiva pistellä, kun tietää mitä saa, sokereineen päivineen. :o)
    Usein laitan vähän vähemmän sokeria kuin ohjeissa mainitaan, ja hyvää (ja riittävän makeaa) on siltikin. Sokeria tietty on säilyvyyden kannalta, mutta pakasteissa vähän vähempikin riittää, kun säilyvyys ei ole niin merkityksellinen asia (siis tarkoitan, että säilyisivät vaikka ihan ilman sokrua jäisinä).

    VastaaPoista