tiistai 25. tammikuuta 2011

Elämyksiä luontaisesti

Olipa hieno saunailta. Kansanperinteen opiskelijat järjestivät pientä korvausta vastaan hienon hemmotteluillan meille muutamalle naiselle. paikan päällä oli kaksi tyttöä hoitamassa, toinen kalevalainenjäsenkorjaaja,jolla vastaanotto myös Helsingissä. Toinen on opiskellut akupunktiota tms. Ensin meille oli saunassa jalkakylvyt, joihin oli laitettu tekeytymään vadelmanlehteä, nokkosta ja merisuolaa. Siinä lilluteltiin jalkoja ja muun aikaa toinen teki pesuhuoneessa niska-hartia- intialaishierontaa ja pesi hiukset hunajashampoolla, toinen vastotti saunassa katajavihdalla. Se oli tosi kiva juttu vaikkei heti ajatuksena olisikaan kovin houkutteleva. Kannattaa kokeilla! Ensin vähän hipsuteltiin vihdalla, seuraavaksi vedettiin pesusienenomaisesti pitkin selkää hartioista kantapäihin,lopuksi paineltiin ihoa vihdalla. Vielä sitten olivat tehneet kahvi-hunaja-merisuolaseosksen,jolla hieroivat selän ja loput sitten leviteltiin itse vaikutteleen. Meillä oli siiderit mukana, mutta ei tehnyt mieli pilata hyvää oloa ja mentiin ihan vesilinjalla. Lahjaidea: vattu-nokkos-merisuolapussukoita, jotka laitetaan veteen likoon ja sitten lahjansaajalle olisi valmis jalkakylpy ja luvallinen hemmotteluhetki. Aika kiva idea, vielä kun kesällä muistaisi kuivata ainekset.

tiistai 11. tammikuuta 2011

Hyvää tätä vuotta. Tikruilu jatkuu, vaikka kohta tuo kiinalainenkin vuosi vaihtuu. Muutokset tapahtuvat hitaasti. Meillä joulu meni vähän ohi kyläilyjen vuoksi. Eli joulun pyhät menivät nopeasti mummiloissa kyläillessä. Jotain pientä laitoin ja ns.jouluvalot saavat olla koko pimeän ajan tunnelmavaloa tuomassa. Tyttö oli vissiin ollut oikein kiltti, pukki oli hyvin antelias. Äiti on aloittanut puolestaan kiloklubiin kirjailut ja glögi-stopin. Heinäkuussa olisi sukulaishäät ja tuolla kaapissa olisi tavoitemekko jos toinenkin...

Tämän joululaivan tein Valkeakoskiopiston ihanan Pauliina von Bellin kurssilla. Kurssin aiheena oli huovutus, mutta ihastuttuani rautalankatöihin , antoi ope toteuttaa myös niitä. Ne olivat nimittäin hänen kurssin tuotoksiaan. Ideana minulla oli korvata joulukuusi jollain taaperoystävällisellä hökötyksellä, johon saisin valot ja koristeita ja mielellään pikkukätösten ulottumattomiin. Tämä oli sitä, mutta sit ei kuitenkaan ihan sitä mitä ajattelin. Jotenkin omituiseksi hökötykseksi jäi tuo kori purjeineen. Ehkä seuraavaksi laitan spray-maalatun oksan tms. Tosin ensi jouluna varmaan tuodaan jo pieni kuusi, jos tyttö ymmärtää jo koristeiden päälle.


Tästä rautalankaenkelistä tykkäsin tosi paljon. Tein sille sädekehän, eli renkaan,johon sain pattterivalot. On kivannäköinen hämärällä. Siivessä roikkuu puinen lintu. en tiedä kuinka enkeli hahmottuu näin kuvana. Samalla paperimassatekniikalla tehty kuin korikin.


Miehen ihana sisko teki tällaisia vanhan ajan namupusseja, joissa oli herkkuani salmiakkisuklaata sisällä..Henkareihin saa kuulemma ripustaa pussien tyhjettyä pienen tumput ja sukat kuivamaan kätevästi. Miten ihana lahjaidea!



Kauniita ovat!

Jahans, se olisi tytölle iltapuuro. Lisään kuvia vielä tässä ehtiessäni. Ja päivitän kiloklubin kuulumisia. Heippa!